Taide ja kaupunkisuunnittelu -hankkeen päätösseminaari ke 1.11. Rovaniemellä!

Taide ja kaupunkisuunnittelu -hankkeessa on kokeiltu uudenlaista toimintatapaa, jossa ammattitaiteilijat ja kaupunkisuunnittelun sekä kaavoituksen ammattilaiset ovat työskennelleet yhdessä. Hanke syntyi, koska lakisääteinen osallistamisprosessi kaavoitukseen koetaan mekaaniseksi. Se myös alkaa vasta monien tärkeiden päätösten jälkeen. 

Piste Kollektiivi on toteuttanut tätä esiselvityshanketta pohjoisine kaupunkikumppaneineen vuoden 2023 ajan Rovaniemellä ja Kemissä. Hankkeessa on ideoitu ja testattu erilaisten taiteen menetelmien hyödynnettävyyttä kaupunkisuunnittelussa ja osallisuuden lisäämisessä. Työskentelytapoina ovat olleet työpajapilotit ja taiteelliset interventiot.

Piste hankekumppaneineen kutsuu kiinnostuneita kuulemaan kokemuksistamme osallistamisen, tiedonkeruun ja taiteen rajapinnalla toimimisesta ja niiden yhdistämisestä. Entä – mitä seuraavaksi?

Miten soveltaa kokeiltuja menetelmiä kaupunkisuunnittelun eri vaiheissa?

Missä kohden prosessia mikäkin asia olisi käytettävimmillään, tarpeen tai hyödyksi?

Kuinka laajentaa omaa ajatteluamme mitä tulee esteettömyyteen, erilaisiin itseilmaisun tapoihin ja tasavertaisuuteen osallistumaan kutsumisessa?

Hankkeen päätösseminaari pidetään keskiviikkona 1.11. Rovaniemellä Alaruokasen talossa. Päätösseminaarin ohjelma: https://www.pistekollektiivi.fi/tjks-ohjelma-011123/ Ilmoittaudu viimeistään perjantain 27.10. aikana verkkolomakkeella: https://forms.gle/cSKCQZPj1fiaTAtR6