Sipola11 – taidetila

Piste Kollektiivilla on oma Sipola11-taidetila Rovaniemellä. Tila toimii valtakunnallisesti vapaan kentän taiteilijoiden ja ryhmien harjoitus- ja residenssitilana ja esitystilana. Se soveltuu esitysten harjoitteluun, ammattitaitoa ylläpitäviin harjoituksiin, opettamiseen ja yleisötilaisuuksien järjestämiseen.

Sipolassa tilan korkeus on 5,7 m / 4 m ja harjoitusalueen ja esiintymisalueen koko 9,5 m x 9,5 m. Tilan kokonaiskoko on 159 neliömetriä. Lisäksi tilasta löytyvät suihku ja wc, keittiö, välinevarastot, lepotila, sekä mahdollisuus välineistön rakentamiseen ja huoltoon.

Sipolaa käyttävät viikoittain Piste Kollektiivin jäsenistö sekä Pisteen sirkusryhmät.

Sijainti

Sipola11 sijaitsee Mäntyvaarassa – vaaleanharmaa halli tien vasemmalla puolella kaupungista tultaessa). Katso https://tinyurl.com/reittisipolaan. Sipolan suuntaan pääsee myös paikallislinjoilla 4,5 ja 6  – tarkista ajantasaisimmat aikataulut Rovaniemen paikallisliikenteen sivuilta osoitteesta https://www.linkkari.fi/ . Sipola sijaitsee 2,7 km päässä Rovaniemen rautatieasemalta. Siitä tilaan on noin puolen tunnin kävely tai alle 10 minuutin automatka. Eteläkeskuksen Prismasta matkaa on kävellen 2,9 km, noin puolen tunnin kävely tai alle 10 minuutin automatka.

Esteettömyys

Tilaan on kulku normilevyisestä ulko-ovesta. Rakennus on yksikerroksinen, eikä sisäänkulussa ole portaita. Sipolan sijainti ja tontti ovat taidetoimintaan tarkoituksenmukaiset, sillä käytettävissä
on myös mittava piha-alue piharakennuksineen. Tilassa on porrastettu istumakatsomo 50 hengelle. Tarvittaessa rajattu määrä katsojia voi seurata esityksiä myös pyörätuolista tai vaihtoehtoisin istumajärjestelyin. WC ei valitettavasti ole esteetön.

Vuokraustiedustelut

Tila on rajoitetusti vuokrattavissa myös muiden kuin Pisteen käyttöön! Tiedustelut, vapaat ajat ja hinnasto osoitteesta info[at]pistekollektiivi.fi tai puhelimitse 040 164 6848 (Pia Kallinen).