”Pohjoisen uudet polut – Taiteesta hyvinvointia ikäihmisille” -hanke huipentuu ti 31.1.2023 Sallassa

Hanketaiteilija Anne Niskanen ottaa kontaktia yleisöön Pirtissä piipahtajat -esityksen aikana. Kuva: Tatu Kantomaa.

Piste Kollektiivi on toteuttanut ”Pohjoisen uudet polut – Hyvinvointia taiteesta ikäihmisille” -hankkeen vuosina 2021-2022. Hankkeessa on viety Rovaniemen ja Sallan kuntien ikäihmisille laadukkaita ja räätälöityjä taidesisältöjä taideammattilaisten tuottamina, sekä tutkittu ja kartoitettu mielekästä tapaa tarjota ja tuottaa taideammattilaisten osaamista ja palveluita sosiaali- ja terveysalojen kentälle. Hankkeessa Piste on tehnyt yhteistyötä Rovaniemen kaupungin hallinnoiman Etsivän kulttuurisen vanhustyön hankkeen kanssa. Pisteen kuntakumppani oli Sallan kunta.

Hanke huipentuu tiistaina 31.1. 2023 pidettävään lopputapahtumaan. Se pidetään Sallassa, Rajakievarissa. Myös etäosallistuminen on mahdollista. Tapahtuman kellonaika on 12.30-15.00. Hanketaiteilijat Anne Niskanen ja Hanna-Leena Metsävainio johdattavat vieraidensa kanssa yleisön Pohjoisen uusille poluille, hankkeen sisältöihin ja tähän mennessä saavutettuihin tuloksiin. Iltapäivän aikana kuullaan puheenvuoroja ja haastatteluja, taidesisältöä
unohtamatta. Terveisensä tuovat Piste Kollektiivin ja Sallan kunnan lisäksi Isto Turpeinen (Taike), Anu Karanto (Teatterikeskus), Matti Selin (AILI) sekä Pekka Raudaskoski (kokemusasiantuntija, eläkkeellä oleva lääkäri).

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Ilmoittaudu pe 27.1.2023 mennessä petra.raudaskoski[at]pistery.org
tai osallistu etänä. Linkin voi pyytää sähköpostitse. Rajakievarin osoite on: Savukoskentie 12, Salla. Tapahtumassa on ilmoittautuneille kahvitarjoilu.

Pohjoisen uudet polut – Taiteesta hyvinvointia ikäihmisille on osa useammasta valtakunnallisesta osahankkeesta muodostuvaa IKO-nimistä kokonaisuutta, jota toteutettiin v.2021-2022 yhteiskehittämishankkeena Taiteen edistämiskeskuksen, Teatterikeskuksen ja sen jäsenyhteisöjen (kuten Piste Kollektiivi) sekä Kulttuurisen
seniori- ja vanhustyön verkosto AILIN ja Kulttuuria kaikille / Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry.n kanssa. Pisteen ja Sallan kunnan yhteistyötä seuraa vuonna 2023 toteutettava jatkohanke ”Pohjoisen uudet polut 2 – Polku naapuriin”, jota rahoittaa Taiteen edistämiskeskus.