Maksuton naamioteatterityöpaja Rovaniemellä la 18.2 – su 19.2. Sipola11-taidetilassa!

Vieraileva taiteilija Beth Twentyman ohjaa maksuttoman naamioteatterityöpajan Rovaniemellä. Työpajan ajankohta on lauantai 18.2 – sunnuntai 19.2. klo 10.00-17.00. Paikkana on Piste Kollektiivin Sipola 11 -taidetila, Rovaniemellä (Sipolantie 11, Mäntyvaara). (Sipola11-tilan lisätiedot ja esteettömyystiedot: https://www.pistekollektiivi.fi/sipola11)

Työpaja on aikuisille. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta naamio- tai kehollisesta työskentelystä. Työpaja sopii myös liikuntarajoitteisille. Opetuskielet ovat englanti ja suomi. Maksuton kurssi. Vapaaehtoinen lahjoitus. Huom! Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Ilmoittautumiset netin kautta lomakkeella: https://docs.google.com/forms/d/1lWLGTnHNt63-smse9C06nlK4y1B-1QvNzCoCiaFItKk/viewform?edit_requested=true Mukaan Sipola11-taidehalliin mahtuu 12 osallistujaa.

Työpaja on johdatus teatterinaamioiden maailmaan! Työpajan aikana kokeillaan kolmea erilaista naamiotyyliä (Larval Masks, Full Expressive Masks, Half Expressive Masks). Opettelemme naamiotekniikoita erilaisten harjoitteiden kautta sekä kehitämme omia teatteritaitojamme omalla tasollamme ryhmässä leikkisässä tunnelmassa.

Teatterinaamio voi olla väline, joka auttaa esiintyjää tulemaan tietoisemmaksi omasta kehostaan ja syvällisestä voimastaan luoda hahmoja sekä kertoa tarinoita. Naamioiden kanssa työskennellessä näemme kaiken: jokaisen liikkeen sekä ilmeen, opimme liikkeen selkeyttä, hiljaisuutta ja koemme tarinoiden kertomisen hauskuuden tiassa olevan runollisen kehon avulla.

Työpajan ohjaa Beth Twentyman. Beth on naamioteatteritaiteilija, esiintyjä, naamioiden valmistaja sekä Melbourne Masks Camp Theatren perustaja. Beth on opiskellut Lecoq-liiketeatteriperinteitä kansainvälisessä Helikos-teatterikoulussa Giovanni Fusettiin johdolla sekä naamioteatteria Matteo Destron opeissa.

Beth Twentyman on saanut Koneen säätiön rahoituksen tulla Suomeen työskentelemään taiteellis-antropologisessa tutkimushankkeen parissa. Tutkimuksen ytimessä on se, kuinka naamiot ovat toimineet perustavanlaatuisena työkaluna oman ja toisten ihmisyyden tutkimuksessa eri kulttuureissa, muuttaneet arjen ulottuvuuksien tiloja edustamaan arkkityyppejä sekä hahmoja. Osana tutkimustaan Beth hakee kollegansa Henni Karvosen kanssa osallistujilta henkilökohtaisia pohdintoja ja palautetta heidän kokemuksistaan teatterinaamioiden kanssa työskentelystä ja leikistä, joita anonyymisti käytetään tutkimusprojektissa.

Työpajan nettisivut (englanninkieliset):
https://melbournemaskstheatre.com.au/theatrical-masks-workshop-2/