Pisteen taiteilijoiden performanssi ikäihmisten havainnoista taidenäyttelyssä Korundissa Rovaniemellä kiirastorstaina 6.4.

Maalaus: Muistiyhdistyksen taideryhmä

Rovaniemen taidemuseossa on vielä hetken esillä Taidetta tunteella -näyttely. Lapin muistiyhdistyksen ikäihmisten taideryhmätoiminnan osallistujat ovat vierailleet näyttelyssä ja nyt heidän näyttelyarvioidensa ja havaintojensa pohjalta esitetään performanssi ”Ekspressio per ekspressio” Rovaniemen taidemuseolla.
Sen ajankohta on torstaina 6.4. klo 13.00. Kesto on noin 20 minuuttia. Esitykseen ja näyttelyyn osallistuminen näyttelylipulla tai museokortilla. Eläkeläisille on vapaa pääsy. Taidemuseon osoite on Lapinkävijäntie 4, 96100 Rovaniemi.

Performanssin  ovat luoneet rovaniemeläisen Piste Kollektiivin ammattitaiteilijat Hanna-Leena Metsävainio, Anne Niskanen ja Marjo Selin sekä vieraileva taiteilija Pekka Kumpulainen. Se pohjautuu ikäihmisten kokemuksiin ja havaintoihin, ja sisältää otteita ryhmäläisten muotokuvatyöpajasta, hahmonrakennustyöskentelystä, sekä museovierailun tunnelmista.
Tapahtuma on osa Etsivän kulttuurisen vanhustyön jatkohankkeen toimintaa. Sitä hallinnoi Rovaniemen kaupunki. Taiteilijat ovat työskennelleet kuluneen kevään ajan hankkeen eri toimintojen parissa. Lapin muistiyhdistyksen kanssa tehty taideryhmätoiminta on osa tätä kokonaisuutta.

Hankkeen on rahoittanut Taiteen edistämiskeskus ja se on osa Sosiaali- ja terveysministeriön Kansallisen ikäohjelman 2030 toimeenpanoa. Hanke on käynnissä vuoden 2023 ajan.