Mediataiteilija Ninni Korkalon lyhytelokuva ”The Best Lover” esillä Helsingissä Media Box Forum Boxissa pe 10.3.–su 2.4.2023!

The Best Lover on Ninni Korkalon lyhytelokuva itsensä rakastamisesta. Se leikittelee rakkauden myyteillä tavoitellen itsensä rakastamisen vallankumouksellista voimaa. Kuin rakastelukohtauksessa konsanaan, kuva tarkentuu auringonlaskuihin, vesiputouksiin ja niiden myötä luonnon rakastamisen. Ääniraidalla Terapeutti ja Kollektiivinen Mieli keskustelevat. Terapeutti kysyy: “What is a Best Lover?” Nuoruuden innolla Kollektiivinen Mieli louhii dataa ja yrittää löytää sopivaa määritelmää, kunnes Terapeutti kutsuu avuksi Barbarellan. Tämän Jane Fondan innoittaman galaksien kuningattaren eläkevuosien elämäntehtävänä on ohjata ihmiskuntaa rakkaudellisen kulttuuriin.

Feminististä naurua ja vertauskuvallista montaasia kupliva lyhytelokuva etsii vilpitöntä mahdollisuutta koko eliöyhteisön pelastamiseen. The Best Lover on saanut innoituksensa professori, kirjailija ja aktivisti bell hooksin (1952–2021) ajatuksista, jotka käsittelevät itsensä rakastamisen radikaalia voimaa, englanniksi self-love.

Piste Kollektiivi on tukenut Korkalon työskentelyä tuotantotuella vuonna 2022. Hän on myös osallistunut SideBySide-yhteistyöskentelyyn, viimeksi vuoden 2022 ryhmässä.

Teos on esillä Helsingissä Media Box Forum Boxissa perjantaista sunnuntaihin 10.3.-2.4.2023. Mediabox on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa.