Muuttuvaa kaupunkia tunnusteleva Kortteli 526 -teos ensi-illassa Hangossa to 8.6! Muut esitykset pe-su 9.-11.6.

Piste Kollektiivin taiteilija Riikka Vuorenmaan, Sebastian López-Lehdon ja Maarit Utriaisen muodostaman työryhmän teos Kortteli 526 saa ensi-iltansa torstaina 8.6. Hangossa osana Hango Teaterträff -tapahtumaa. Sen muut esitykset ovat pe-su 9.-11.6.

Hangon keskustan läpi kulkee rautatie kahden muutoksessa olevan alueen välistä satamaan.

Radan eteläpuolella, korttelissa 210, vuonna 1986 valmistunut kauppa viettää viimeistä kesäänsä. Saman tontin nurkassa maasta pilkistävät 1950-luvulla puretun asuinrakennuksen perustukset.

Pohjoispuolella maisemassa on aukko, hiekkainen aukio, jolle rakennetaan uutta markettia. Aukiolle on jo noussut kylmäasema. Pian maan peittää asfaltti, autot pysäköidään riveihin ja ihmiset astuvat kaupasta sisään. Kaupan katolle tulevat aurinkopaneelit. Korttelin 526 tulevaisuus on rakenteilla.

Hangö Teaterträff -festivaalilla nähtävä Kortteli 526 on osallistava esitys, jossa kuljetaan ja oleillaan parhaillaan muuttuvassa kaupungissa. Teos tutkii kaavoituksen voimaa, alueen tuntua ja mahdollisia tulevaisuuksia. Miten kaupunki syntyy, elää ja katoaa päätös kerrallaan?

Esitykset:
torstai 8.6.2023 klo 17.00
perjantai 9.6.2023 klo 14.00 (englanninkielinen) / Friday 9th June at 2 PM (in English)
lauantai 10.6.2023 klo 16.30
sunnuntai 11.6.2023 klo 13.00

Kesto 1,5 h. Esitykset suomeksi, paitsi pe 9.6. englanniksi. Liput ennakkoon verkkokaupasta: https://www.hangoteatertraff.org/fi/festivaali/liput/ tai tapahtumasta (vain maksukortilla). Liput ovat 10-20 euroa.

Huom! Ilmoitathan liikkumiseen tms. liittyvistä erityistarpeista sähköpostilla info@hangoteatertraff.org. Viesti on laitettava viimeistään edellisenä päivänä, jotta tarpeet voidaan huomioida esityksessä.

Työmaa-teokset tutkivat ihmisen ja ympäristön suhdetta kaupunkialueella, jota ollaan muokkaamassa kaavoittamalla tai uudisrakentamalla. Millaisia päätöksiä rakentamisessa tehdään? Miten yksi valinta johtaa seuraavaan? Miten paikka tulee muuttumaan? Teoskonsepti toteutuu jokaisessa esityslokaatiossaan omanlaisenaan, juuri tuohon paikkaan tehtynä.

Työmaa-teossarja on yhteistuotanto työryhmän, Piste Kollektiivin ja Kulkue-festivaalien kesken. Vuosina 2023-2024 Työmaa-teoksia nähdään kolmen suomalaisen taidefestivaalin yhteisessä Kulkue-ohjelmistossa.Teossarjaa rahoittavat Taiteen edistämiskeskus työryhmälle myöntämällään apurahalla ja
kolmen merkittävän taidefestivaalin Kulkue-yhteistyöhanke. ANTI – Contemporary Art Festival (Kuopio), Hangö Teaterträff (Hanko) ja Baltic Circle -festivaali (Helsinki) toteuttavat kyseisen poikkeuksellisen laajan kotimaisten yhteistuotantojen sarjan sekä kiertuetoimintaa niiden ympärillä. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on edistää festivaalien saavutettavuutta ja pidentää teosten elinkaarta. Hankkeen rahoittaa Suomen kulttuurirahasto.

Työmaa-konsepti on syntynyt alunperin Riikka Vuorenmaan Vaarat-kaupunkitaideprojektissa. Rovaniemen Työmaa-teokset, Marjapihlaja (2020), Tähtitaivaantie (2021) ja Verstaantie (2022) on esitelty Vaarat-kokonaisuuden sivulla.

Alkuperäinen konsepti: Riikka Vuorenmaa
Esiintyjät: Riikka Vuorenmaa, Maarit Utriainen, Sebastian López-Lehto
Teoksen suunnittelu ja toteutus: Maarit Utriainen, Sebastian López-Lehto