Tuoretta nykysirkusta Rovaniemellä – Intensiivinen ja absurdi “Viimeiset hitaat” -esitys maanantaina 19.2. Pisteen Sipola11-tilassa!

Kotimaisen nykysirkuksen tekijät Annika Heinonen ja Roni Heimo vierailevat Rovaniemellä maanantaina 19.2. tuoreella esityksellään “Viimeiset hitaat”.

Absurdi ja eläväinen esitys on kahden sirkustaiteilijan tutkimus siihen, mitä heidän ja kahdeksan pallon välille voi syntyä. Katseet kohtaavat, siitä heijastuva jännite muodostaa kysymysten tilan, mitä seuraavaksi? “Viimeiset hitaat” on intensiivinen teos, jossa jongleeraus, liike ja häpeämättömyys kohtaavat.

Aiemmin Heinonen ja Heimo ovat käyneet esiintymismatkoilla Suomen lisäksi mm. Japanissa saakka.
Esitysvierailu Rovaniemellä on osa rovaniemeläisen ammattitaiteilijoiden yhteisön Piste Kollektiivin järjestämiä nykysirkuksen kiertueita Lapissa. Kiertueet toteutetaan Taiteen edistämiskeskuksen Harvaan asutun maaseudun kulttuuritoiminnan erityisavustuksella (ns. HAMA-rahoitus). Pisteen järjestämillä nykysirkuskiertueilla yhtenä tavoitteena on tukea nuoria ja uusia tekijöitä pääsemään esille. Koko pohjoisen Suomen kannalta vierailuesitykset monipuolistavat alueellista esitystarjontaa. Ne tuovat tuoreita nykysirkuselämyksiä yleisöjen ihmeteltäväksi. Pisteen yhteistyökumppanina on Hiljaisuus ry. Valintakriteereissä painotettiin yhteyksiä Lappiin, sekä vasta alalle tulleita tekijöitä.
Viimeiset hitaat nähdään myös kouluesityksissä ti 20.2.-to 22.2.

ESITYS ROVANIEMELLÄ

Maanantaina 19.2.2024 klo 18.00. (Kesto n.35 min.)
Piste Kollektiivin Sipola 11–taidetilassa (Sipolantie 11, 96100 Rovaniemi).

LIPUT

Peruslippu: 12 €. Alle 12-vuotiaat lapset ja taidealan opiskelijat: 7 €.
Ovelta kortilla. Liput ennakkoon: http://pistekollektiivi.fi/kauppa/

Kaikukortti-paikkoja on 2 kutakin esitystä kohti. Kaikukortti-paikat varataan etukäteen p. 040 164 68 48 (Pia Kallinen). Jos emme pääse vastaamaan, soitamme sinulle takaisin. Voit jättää lippuvarauksen myös tekstiviestillä. Odotathan kuitenkin vastausta viestiisi, jotta voimme varmistaa lippujen riittävyyden.

ESTEETTÖMYYSTIEDOT

Sipola11-taidetilaan on kulku normilevyisestä ulko-ovesta. Rakennus on
yksikerroksinen, eikä sisäänkulussa ole portaita. Tilassa on porrastettu istumakatsomo 50 hengelle. Tarvittaessa rajattu määrä katsojia voi seurata esityksiä myös pyörätuolista tai vaihtoehtoisin istumajärjestelyin. WC ei valitettavasti ole esteetön.