Pisteen Kultareunukset-teatteriesitys stream-kiertueella Lapissa 17.-19.3.2021

Jokaisella elämällä on omat kultareunukset, muistojen kultaamat hetket joihin palaamme aina vain uudestaan. Osa muistoista on aktiivisia,  ja osa muistoista palautuu yllättäen, kun joku kysyy sinulta: “Muistatko..?”. 

Kultareunukset on esitys, joka haastaa katsojan pohtimaan omaa elämäänsä. Esitys vie katsojan kohti omia muistojaan kysymällä ja pysähtymällä ja johdattaa meidät muistoihin, joista löytyy varmasti jokaisella paljon annettavaa ja ennen kaikkea jaettavaa. Arkisessa pienessä juhlahetkessä teos tavoittaa ihmisen elämänkaaren monien sattumusten, touhotuksen ja kotiin kertyneiden esineiden ihmettelyn kautta. 

Rovaniemeläinen Piste Kollektiivi vie teoksen maaliskuussa stream-kiertueelle Lapin eri paikkakunnille. Tässä koronaturvallisessa versiossa esiintyjät pysyvät paikoillaan Rovaniemellä, mutta yleisö etäyhteyksien päässä vaihtuu. Stream-kiertueen järjestämisen myötä Piste haluaa luoda myös tänä erikoisena aikana tärkeitä kohtaamisen ja jakamisen hyviä hetkiä. 

Kiertueen aikana esiintyjät ja työryhmä ovat Pisteen omassa Sipola11-taidehallissa kolmena päivänä putkeen.  Esityksen tilanneet kunnat – Salla, Inari ja Tornio – ovat varanneet omat esitysaikansa etukäteen. Yleisöt seuraavat esitystä YouTuben kautta sieltä missä ovat, yksin tai pienellä porukalla – esitys voi tulla omaan kotiin, työpaikalle tai palvelutaloon.  Osallistuville jaetaan linkki, jota napauttamalla pääsee katsomaan live-esityksen tiettyyn aikaan.

Piste Kollektiivi on  taiteen ja taidekasvatuksen 21:en ammattilaisen yhteisö. Se palkitiin Rovaniemen kaupungin kulttuuripalkinnolla vuonna 2020.

Kultareunukset kuuluu Pisteen Välähyksiä-kokonaisuuteen, joka on laadukas, ammattitaiteilijoiden ja taidekasvatuksen ammattilaisten luoma taidekokonaisuus ihmisen elämänkaaresta. Siihen kuuluvat teatteriesitys, lyhytelokuvat ja muistelutyökalu. Kokonaisuus on kohdennettu vanhus- ja muistityöhön, sosiaalisten tilanteiden avuksi työntekijöille, kolmannelle sektorille ja omaisille, mutta soveltuu kaikille aikuisyleisöille.
Ensi-iltansa Kultareunukset sai 6.10.2020 ja on tilattavissa vuodelle 2021. 

Valmistumista ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto. 

Lisätiedot esityksen omilta sivuilta.