Ajatonta henkeä ja komiikkaa kahden jonglöörin voimin – Boxing-esitys maanantaina 8.4. Rovaniemellä 

Kotimaisen nykysirkuksen tekijät Antti Nerg ja Markus Nivala vierailevat Rovaniemellä maanantaina 8.4. esityksellään “Boxing”.

Boxing on kahden jonglöörin näyttävä ja koominen tutkimusmatka erilaisten pahvien maailmaan. Teos huokuu ajatonta henkeä yhteistyöstä, ystävyydestä sekä hienovaraisesta komiikasta. Esityksen aikana selvitellään, millaisia ovat pahvin äänentuoton ominaisuudet. Entä miten niillä voidaan tehdä esinemanipulaatiota?

Teoksen liikekieli on rytmitettyä jongleerausta ja koreografiaa. Ne sitoutuvat tarinalliseksi kokonaisuudeksi fyysisen teatterin ja klovnerian keinoin. Esityksen ensimmäisen version ensi-ilta oli 26.5.2023 Turussa Radanvarsi-festivaalilla. 

Esitys on sanaton. Se sopii  4-vuotiaista ylöspäin kaikenikäisille. 

Esitysvierailu Rovaniemellä on osa rovaniemeläisen ammattitaiteilijoiden yhteisön Piste Kollektiivin järjestämiä nykysirkuksen kiertueita Lapissa. Kiertueet toteutetaan Taiteen edistämiskeskuksen Harvaan asutun maaseudun kulttuuritoiminnan erityisavustuksella (ns. HAMA-rahoitus). Pisteen järjestämillä nykysirkuskiertueilla yhtenä tavoitteena on tukea nuoria ja uusia tekijöitä pääsemään esille. Koko pohjoisen Suomen kannalta vierailuesitykset monipuolistavat alueellista esitystarjontaa. Ne tuovat tuoreita nykysirkuselämyksiä yleisöjen ihmeteltäväksi. Pisteen yhteistyökumppanina on Hiljaisuus ry. Valintakriteereissä painotettiin yhteyksiä Lappiin, sekä vasta alalle tulleita tekijöitä. 

Boxing nähdään myös kouluesityksissä eri puolilla Lappia 9.-12.4.

ESITYS ROVANIEMELLÄ:

Circus Duo Nerg & Nevala: Boxing 
Maanantaina 8.4.2024 klo 18.00. (Kesto n. 40 min.)
Piste Kollektiivin Sipola 11–taidetilassa (Sipolantie 11, 96100 Rovaniemi).

LIPUT:

Peruslippu: 12 €. Alle 12-vuotiaat lapset ja taidealan opiskelijat: 7 €.

Ovelta kortilla. Liput ennakkoon: http://pistekollektiivi.fi/kauppa/

Kaikukortti-paikkoja on 2 kutakin esitystä kohti. Kaikukortti-paikat varataan etukäteen p. 040 164 6848 (Pia Kallinen). Jos emme pääse vastaamaan, soitamme sinulle takaisin. Voit jättää lippuvarauksen myös tekstiviestillä. Odotathan kuitenkin vastausta viestiisi, jotta voimme varmistaa lippujen riittävyyden.

ESTEETTÖMYYSTIEDOT:

Sipola11-taidetilaan on kulku normilevyisestä ulko-ovesta. Rakennus on yksikerroksinen, eikä sisäänkulussa ole portaita. Tilassa on porrastettu istumakatsomo 50 hengelle. Tarvittaessa rajattu määrä katsojia voi seurata esityksiä myös pyörätuolista tai vaihtoehtoisin istumajärjestelyin. WC ei valitettavasti ole esteetön.