Tanssia ja esineteatteria yhdistelevä koko perheen teos Inehmot ensi-illassa perjantaina 27.8. (Sipola11-taidehalli, Rovaniemi)

Tanssitaiteilija Titta Courtin ja nukketeatteritaiteilija Jose Salon yhdessä toteuttama teos INEHMOT on saanut innoituksensa suomalais-ugrilaisesta haltijanukkeperinteestä sekä guatemalalaisista huolinukeista. Nukeille uskotut huolet ja murheet, ja samalla nukkien yksinkertainen ja vaatimaton toteutus luovat mielenkiintoisen kontrastin. Usko nukkien kykyyn auttaa ja poistaa ongelmat on vahva. Lavalla eri hahmojen muodossa näyttäytyvät vaikeudet ratkaistaan kuunnellen ja myötaeläen.

Anssi Laihon äänisuunnittelu sekä Jukka Huitilan valot tukevat esityksen herkkää rakennetta ja luovat katsojan eteen uusia maailmoja. Puvustuksesta vastaa Jaana Isokangas. Tuotannosta vastaavat Rasa Collective, Teatteri Liikutus ja Piste Kollektiivi.

Esitys saa ensi-iltansa pe 27.8. klo 18.00 Pisteen Sipola11-taidehallissa. Ensi-iltaviikonlopun aikana Inehmot esitetään myös la 28.8. klo 14.00 ja su 29.8. klo 14.00. Myöhemmin syksyllä Inehmot on osana Rovaniemi-viikon ohjelmaa ja esitetään su 12.9. klo 14.00. Liput kaikkiin edellämainittuihin esityksiin Pisteen Holvi-verkkokaupasta täältä.

La 28.8. ja su 29.8. esityksiin saatavilla 2 Kaikukortti-paikkaa per esitys. Varaukset ke 25.8.-pe 27.8. klo 10-17 välillä puhelimitse 0400 21 555 9 (tuottaja Laura Rekilä) soittamalla tai jättämällä tekstiviestin. Odotathan kuitenkin kuittausta tekstiviestiisi, jotta tiedät, onko Kaikukortti-paikkoja varmasti jäljellä. Kaikukortin haltija voi hankkia maksuttomia pääsylippuja myös alle 16-vuotiaille lapsilleen tai lapsenlapsilleen silloin, kun he menevät yhdessä samaan tapahtumaan.

Lämpimästi tervetuloa! Korona-ohjeet ja suositukset on huomioitu järjestelyissä. Tulethan paikalle vain terveenä ja käytät maskia, mikäli terveydelliset syyt eivät sitä estä.

Teoksen valmistumista ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Suomen kulttuurirahaston Lapin rahasto.