Polku naapuriin -taidepatikka Morottaja-Karhujärvi-Maaninkavaara pe 1.9. – la 2.9 2023

Polku naapuriin -taidepatikka matkaa kahden päivän aikana kahden teatteritaiteilijan, Anne Niskasen ja Hanna-Leena Metsävainion, kulkemana naapurista naapuriin; Sallan Morottajasta Karhujärvelle ja aina Posion Maaninkavaaraan saakka. Matkaa taiteilijat taittavat polkupyörillä, jalan ja veneellä. Katsojat voivat halutessaan kulkea joitain pätkiä mukana, tulla ihmettelemään (kauko)taukotaitaiteilua tai seurata taukopaikkojen taidetta etänä. Kaikki patikan varrella koettava on saanut innoituksensa alueen tarinoista ja historiasta. Yhdistävänä teemana patikan taiteelle on ”Suuret tunteet”.
Aikataulutettu ohjelma, reittiselostus sekä etäkatselu-linkit tarkentuvat lähempänä. Lisätietoa löytyy Polku naapuriin facebook-tapahtumasta sekä Sallan kunnan sivuilta osoitteesta www.visitsalla.fi
Tapahtuma on osa Sallan ja Posion kunnan sekä Piste Kollektiivin Pohjoisen uudet polut -hanketta ja sitä rahoittaa Taike.

TAIDEPATIKAN KULKU (tarkentuu):

Taidepatikka alkaa Morottajan Esulta perjantaina 1.9. klo 16:00 jossa ensimmäinen taide-elämys on liftarityttöjen Lailan ja Leilan nostalgiatanssituokio 60-luvun hengessä. Tanssihetkeen voi osallistua tulemalla paikan päälle ja halutessaan pukeutumalla ajan hengen mukaan tai seuraamalla etänä. Ei muuta kuin kukkamekkojen ja paitojen helmat heilumaan! Laila ja Leila jatkavat tanssituksen jälkeen matkaa polkupyörillä ja suuntaavat noin 10 km:n mittaiselle pyöräilytaipaleelle Hietajärven ympäri kohti Karhujärven myllyraunioiden iltatulia klo 19:00. Mukaan voi liittyä pyöräilemään, tulemalla tulistelemaan myllylle tai etänä seuraten.

Lauantaina 2.9. klo 10 Karhujärven rannalta matkaan lähtee kihlajaisvene, joka juhlistaa rakkautta ja nuorta lempeä. Romanttiselle venematkalle voi liittyä omalla veneellä tai seuraamalla etänä. Karhujärvellä yksi etätaidelähetys saadaan myös järven saarelta. Rantautuessaan Maaninkavaaraan taiteilijat jatkavat matkaa polkupyörillä ja taidelähetyksissä mm. muistellaan Amerikkaan lähtijöitä, vieraillaan grammarikivellä ja saadaan postikortteja menneisyydestä. Lauantain taidehetkiä voi tulla etänä seuraamaan Maaninkavaaran koululle screeniltä klo 10:00-16:00 ja samalla osallistua yhdessä kyläläisten kanssa Polku naapuriin -yhteisötaideteoksen valmistamiseen. Taidepatikka päättyy lauantaina Maaninkavaaran koululle, jossa osallistujat pääsevät mukaan vanhan ajan oppitunnille, kun palataan historiassa taaksepäin hetkeen kun kylälle saapui ensimmäinen opettaja.