The Best Lover on Ninni Korkalon lyhytelokuva itsensä rakastamisesta. Se leikittelee rakkauden myyteillä tavoitellen itsensä rakastamisen vallankumouksellista voimaa. Kuin rakastelukohtauksessa konsanaan, kuva tarkentuu auringonlaskuihin, vesiputouksiin ja niiden myötä luonnon rakastamisen. Ääniraidalla Terapeutti ja Kollektiivinen Mieli keskustelevat. Terapeutti kysyy: “What is a Best Lover?” Nuoruuden innolla Kollektiivinen Mieli louhii dataa ja yrittää löytää sopivaa määritelmää, kunnes Terapeutti kutsuu avuksi Barbarellan. Tämän Jane Fondan innoittaman galaksien kuningattaren eläkevuosien elämäntehtävänä on ohjata ihmiskuntaa rakkaudellisen kulttuuriin.
Feminististä naurua ja vertauskuvallista montaasia kupliva lyhytelokuva etsii vilpitöntä mahdollisuutta koko eliöyhteisön pelastamiseen. The Best Lover on saanut innoituksensa professori, kirjailija ja aktivisti bell hooksin (1952–2021) ajatuksista, jotka käsittelevät itsensä rakastamisen radikaalia voimaa, englanniksi self-love.
Piste Kollektiivi on tukenut Korkalon työskentelyä tuotantotuella vuonna 2022. Hän on myös osallistunut SideBySide-yhteistyöskentelyyn, viimeksi vuoden 2022 ryhmässä.
Teos on esillä Helsingissä Media Box Forum Boxissa perjantaista sunnuntaihin 10.3.-2.4.2023. Mediabox on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa.
Kuvassa Viima-esityksen Viima ja Vaime Espoon-esityksessä vuonna 2022. Kuva: Jouni Ihalainen.
Viima -mistäs nyt tuulee? on lapsille suunnattu esitys, joka kiertänyt alkuvuoden aikana Varsinais-Suomessa sekä Satakunnassa. Viiman intohimoiset tuulentutkijat tutkivat nyt talvisia tuiskuja, tuulia sekä boforeita kirjastoissa, kouluissa ja päiväkodeissa. Viima on kiertänyt kohta ympäri Suomea ja Viiman on nähnyt jo yli 3400 lasta!
Viima on voittanut Lastenkulttuurikeskuksien jakaman vuoden 2022 ITU-palkinnon. Viimeisintä Viiman kiertuetta Länsi-Suomessa tukivat Taiteen edistämiskeskuksen Satakunnan sekä Varsinais-Suomen alueapurahat.
Teos käy nyt hetken hengähdystauolla, mutta on jälleen tilattavissa loppuvuodelle 2023 ja talvelle 2024! Tiedustelut pistery[at]gmail.com
Vieraileva taiteilija Beth Twentyman ohjaa maksuttoman naamioteatterityöpajan Rovaniemellä. Työpajan ajankohta on lauantai 18.2 – sunnuntai 19.2. klo 10.00-17.00. Paikkana on Piste Kollektiivin Sipola 11 -taidetila, Rovaniemellä (Sipolantie 11, Mäntyvaara). (Sipola11-tilan lisätiedot ja esteettömyystiedot: https://www.pistekollektiivi.fi/sipola11)
Työpaja on aikuisille. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta naamio- tai kehollisesta työskentelystä. Työpaja sopii myös liikuntarajoitteisille. Opetuskielet ovat englanti ja suomi. Maksuton kurssi. Vapaaehtoinen lahjoitus. Huom! Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Ilmoittautumiset netin kautta lomakkeella:https://docs.google.com/forms/d/1lWLGTnHNt63-smse9C06nlK4y1B-1QvNzCoCiaFItKk/viewform?edit_requested=true Mukaan Sipola11-taidehalliin mahtuu 12 osallistujaa.
Työpaja on johdatus teatterinaamioiden maailmaan! Työpajan aikana kokeillaan kolmea erilaista naamiotyyliä (Larval Masks, Full Expressive Masks, Half Expressive Masks). Opettelemme naamiotekniikoita erilaisten harjoitteiden kautta sekä kehitämme omia teatteritaitojamme omalla tasollamme ryhmässä leikkisässä tunnelmassa.
Teatterinaamio voi olla väline, joka auttaa esiintyjää tulemaan tietoisemmaksi omasta kehostaan ja syvällisestä voimastaan luoda hahmoja sekä kertoa tarinoita. Naamioiden kanssa työskennellessä näemme kaiken: jokaisen liikkeen sekä ilmeen, opimme liikkeen selkeyttä, hiljaisuutta ja koemme tarinoiden kertomisen hauskuuden tiassa olevan runollisen kehon avulla.
Työpajan ohjaa Beth Twentyman. Beth on naamioteatteritaiteilija, esiintyjä, naamioiden valmistaja sekä Melbourne Masks Camp Theatren perustaja. Beth on opiskellut Lecoq-liiketeatteriperinteitä kansainvälisessä Helikos-teatterikoulussa Giovanni Fusettiin johdolla sekä naamioteatteria Matteo Destron opeissa.
Beth Twentyman on saanut Koneen säätiön rahoituksen tulla Suomeen työskentelemään taiteellis-antropologisessa tutkimushankkeen parissa. Tutkimuksen ytimessä on se, kuinka naamiot ovat toimineet perustavanlaatuisena työkaluna oman ja toisten ihmisyyden tutkimuksessa eri kulttuureissa, muuttaneet arjen ulottuvuuksien tiloja edustamaan arkkityyppejä sekä hahmoja. Osana tutkimustaan Beth hakee kollegansa Henni Karvosen kanssa osallistujilta henkilökohtaisia pohdintoja ja palautetta heidän kokemuksistaan teatterinaamioiden kanssa työskentelystä ja leikistä, joita anonyymisti käytetään tutkimusprojektissa.
Hanketaiteilija Anne Niskanen ottaa kontaktia yleisöön Pirtissä piipahtajat -esityksen aikana. Kuva: Tatu Kantomaa.
Piste Kollektiivi on toteuttanut ”Pohjoisen uudet polut – Hyvinvointia taiteesta ikäihmisille” -hankkeen vuosina 2021-2022. Hankkeessa on viety Rovaniemen ja Sallan kuntien ikäihmisille laadukkaita ja räätälöityjä taidesisältöjä taideammattilaisten tuottamina, sekä tutkittu ja kartoitettu mielekästä tapaa tarjota ja tuottaa taideammattilaisten osaamista ja palveluita sosiaali- ja terveysalojen kentälle. Hankkeessa Piste on tehnyt yhteistyötä Rovaniemen kaupungin hallinnoiman Etsivän kulttuurisen vanhustyön hankkeen kanssa. Pisteen kuntakumppani oli Sallan kunta.
Hanke huipentuu tiistaina 31.1. 2023 pidettävään lopputapahtumaan. Se pidetään Sallassa, Rajakievarissa. Myös etäosallistuminen on mahdollista. Tapahtuman kellonaika on 12.30-15.00. Hanketaiteilijat Anne Niskanen ja Hanna-Leena Metsävainio johdattavat vieraidensa kanssa yleisön Pohjoisen uusille poluille, hankkeen sisältöihin ja tähän mennessä saavutettuihin tuloksiin. Iltapäivän aikana kuullaan puheenvuoroja ja haastatteluja, taidesisältöä unohtamatta. Terveisensä tuovat Piste Kollektiivin ja Sallan kunnan lisäksi Isto Turpeinen (Taike), Anu Karanto (Teatterikeskus), Matti Selin (AILI) sekä Pekka Raudaskoski (kokemusasiantuntija, eläkkeellä oleva lääkäri).
Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Ilmoittaudu pe 27.1.2023 mennessä petra.raudaskoski[at]pistery.org tai osallistu etänä. Linkin voi pyytää sähköpostitse. Rajakievarin osoite on: Savukoskentie 12, Salla. Tapahtumassa on ilmoittautuneille kahvitarjoilu.
Pohjoisen uudet polut – Taiteesta hyvinvointia ikäihmisille on osa useammasta valtakunnallisesta osahankkeesta muodostuvaa IKO-nimistä kokonaisuutta, jota toteutettiin v.2021-2022 yhteiskehittämishankkeena Taiteen edistämiskeskuksen, Teatterikeskuksen ja sen jäsenyhteisöjen (kuten Piste Kollektiivi) sekä Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkosto AILIN ja Kulttuuria kaikille / Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry.n kanssa. Pisteen ja Sallan kunnan yhteistyötä seuraa vuonna 2023 toteutettava jatkohanke ”Pohjoisen uudet polut 2 – Polku naapuriin”, jota rahoittaa Taiteen edistämiskeskus.
Henna Kaikula käyttää kehoaan oivaltavasti kuvatessaan, kuinka vauva ja äiti ovat yhtä, mutta vauvalla on oma tahto. Kuvaaja: Odessa Koskelo.
Kansainvälisen uran tehnyt sirkustaiteilija Henna Kaikula tuo Rovaniemelle ensi-iltaan uutuusteoksensa, joka kantaa nimeä “Only Bones v 1. 2 / Kaikula & Masalin: 365°”. Teoksen aiheena ja inspiraationa on biologisen vanhemmuuden ensivuosi. Sitä käsitellään erityisesti synnyttäneen henkilön kehokokemuksen näkökulmasta, kaikkine synnytyksen aiheuttamine haasteineen, kommelluksineen ja kipuisine vaiheineen.
Esitys perustuu synnyttäneiden naisten haastatteluihin. Se hyödyntää Kaikulan monipuolista taustaa esiintyvänä taiteilijana: notkeusakrobatiaa ja käsilläseisontaa, tanssi- ja teatteritaiteen keinoja sekä fyysistä komiikkaa. Teoksen ensi-ilta ajoittuu Kaikulan 20. taiteilijavuoden alkuun.
Kaikula rohkaisee katsomoon myös sellaisia rovaniemeläisiä, jotka eivät ole tottuneita esityskävijöitä. Aiheen empaattinen ja paikoin lempeän humoristinen käsittelytapa tekee esityksestä helposti avautuvan monenlaisille katsojille. Esitys on pääosin ei-kielellinen. Se sopii siis myös katsojille, jotka eivät ymmärrä suomea.
Esitysten jälkeen voi halutessaan osallistua kahvittelu- ja keskusteluhetkeen aiheesta ja esityksen herättämistä ajatuksista. Kahvitteluhetki on maksuton.
Kaikulan toiveena on teoksensa myötä osallistua luomaan avoimempaa puhekulttuuria, jotta ihmisten kokema häpeä liittyen raskauden ja synnytyksen kehokokemuksiin vähenisi. Se poistaisi myös neuvottomuuden tunnetta.
“Seurasin tukihenkilönä itsellisesti vanhemmaksi ryhtyneen ystäväni raskausaikaa, synnytystä ja sen jälkeistä vuotta hyvin läheltä. Synnytyksen keholliset seuraamukset yllättivät meidät. Olemme olleet hämmästyneitä siitä miten vaikeaa oli löytää tietoa ja apuja niin monia ihmisiä koskeviin ongelmiin. Esitys nostaa sirkus-, tanssi- ja teatteritaiteen keinoin näkyväksi sekä ystäväni että haastattelemieni muiden synnyttäjien kokemuksia. Se kertoo synnytyksen jälkeisen vuoden kehollisesta (ja henkisestä) vuoristoradasta”, Kaikula sanoo.
Nykysirkusesitys saa ensi-iltansa Rovaniemellä Piste Kollektiivin Sipola11-taidetilassa lauantaina 21.1.2023. Toinen esitys on sunnuntaina 22.1.2023. Rovaniemen esitysten jälkeen teos suuntaa Helsinkiin ja muualle Suomeen.
365° on Kaikulan yhteistyö helsinkiläisen äänisuunnittelija ja musiikkiartisti Janne Masalinin kanssa. Kaikulan ja Masalinin työskentelyä yhdistää halu tehdä esityksiä hilpeyden, koskettavuuden ja empatian välimaastoissa. Masalinin käsissä itku muuttuu musiikiksi, puhelut muistoiksi ja haitari soi!
Esitys on valmistettu taiteilija Thomas Moncktonin kehittämällä Only Bones -konseptilla. Siinä esiintyjiä haastetaan nojaamaan mielikuvitukselliseen keho- ja äänityöskentelyyn. Niiden mahdollisuuksia hyödynnetään monimutkaisten valosuunnitelmien, lavasteiden ja tarpeistojen sijaan.
Esityksen tuotannosta vastaa rovaniemeläinen ammattitaiteilijoiden muodostama Piste Kollektiivi.
TEOKSESTA SANOTTUA
”365° on todella taitaen ja huolitellen toteutettu pienteos, joka yllättää valinnoillaan ja esiintyjän taiteen monipuolisuudellaan.” “Estoton ja eloisa teos . Kirvoittaa yleisössä naurua erityisesti, kun hoivattavana on oma jalka. “ –Teoksen demoversiosta, Miia Hartikainen/ Sanomalehti Karjalainen 21.5.2022.
”Vivahteet akrobatiasta ja klovneriasta yhdistyvät nykytanssiin hurmaavasti.” – Mikko Makkonen, Tanssiteatteri Minimin taiteellinen johtaja teoksen demoversiosta 2022.
Esteettömyystiedot: Sipola11-taidetilaan on kulku normilevyisestä ulko-ovesta. Rakennus on yksikerroksinen, eikä sisäänkulussa ole portaita. Tilassa on porrastettu istumakatsomo 50 hengelle. Tarvittaessa rajattu määrä katsojia voi seurata esityksiä myös pyörätuolista tai vaihtoehtoisin istumajärjestelyin. WC ei valitettavasti ole esteetön.
Kaikukortti-paikkoja on 2 kutakin esitystä kohti. Kaikukortti-paikat varataan etukäteen p. 040 164 68 48 (Pia Kallinen). Jos emme pääse vastaamaan, soitamme sinulle takaisin. Voit jättää lippuvarauksen myös tekstiviestillä. Odotathan kuitenkin vastausta viestiisi, jotta voimme varmistaa lippujen riittävyyden.
TYÖRYHMÄ
Ohjaus ja esiintyminen: sirkustaiteilija Henna Kaikula || www.henkaiku.com
Ikäsuositus: +12v. Esitys soveltuu monenlaisille katsojille, sekä kokeneille teatterikävijöille että ensikertalaiselle. Se on pääosin ei-kielellinen ja avautuu myös katsojille, jotka eivät ymmärrä suomea.
Lisätiedot:
Esitys: Henna Kaikula p. 044 3265 326 / henna.kaikula[at]pistery.org
Kaikukortti-paikkavaraukset: Pia Kallinen, p. 040 164 68 48 / pia.kallinen[at]pistery.org
Piste Kollektiivi kiittää taiteen tukijoita, kokijoita, tekijöitä ja ystäviään kuluneesta vuodesta ja hienoista yhteistöistä, hetkistä ja keskusteluista.
Palailemme töihin hiljakseen ja vaiheittain uuden vuoden jälkeen ja varmimmin tavoitat meidät kaikki taas maanantaista 9.1.2023 alkaen.
Rovaniemeläinen ammattitaiteilijoiden muodostama Piste Kollektiivi on mukana suuressa yhteispohjoismaisessa tuotannossa Pohjonen-Davvi-Nord. Kyseessä on ainutlaatuinen yhteistyö Tornionlaakson teatterin (Ruotsi), Piste Kollektiivin (Suomi) ja Kvääniteatterin (Norja) välillä. Piste Kollektiivista mukana ovat lavalla ja koreografina tanssitaiteilija Titta Court (Tornio), skenografi, taiteilija Riikka Vuorenmaa (Rovaniemi) ja muusikko Tatu Kantomaa (Rovaniemi).
Minkälainen on POHJONEN? Kuka päättää mikä DAVVI on? Ja missä NORD on? Pohjonen-Davvi-Nord (une expérience magnifique) tutkii henkilökohtaisten tarinoiden, pohjoisten kielikylpyjen, vuonna 1736 tehdyn tutkimusmatkan ja hieman diskonkin avulla ajatusta siitä, missä määrin pohjoinen maisema muokkaa sen asukkaita. Määritteleminen on riskaabelia ja väärissä käsissä määritelmistä tulee hengenvaarallisia. Esityksessä katsomme omia käsiämme ja tutkimme mitä ne pitelevät. Pressua. Kahvikuppia. Ehkä lämpömittaria.
Suomessa esitys nähdään vain kaksi kertaa. Kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus, joten kannattaa ehdottomasti tulla paikalle!
Rovaniemellä esitys on keskiviikkona 26.10. klo 19.00. Esityksen kesto on 1,5 tuntia. Esityspaikka on Saarenkylän nuorisoseuran talo (Napapiirintie 10, 96900 Rovaniemi – kaupungin suunnasta tultaessa iso sininen talo oikealla, urheilukentän jälkeen). Saapumisohje Google Mapsissa: https://goo.gl/maps/pSceSwSPuZq7FeWe6
Rovaniemen lisäksi esitys kiertää Suomessa myös Torniossaperjantaina 28.10. klo 19.00. Esityksen kesto on 1,5 tuntia. Esityspaikka on Tornion yhteislyseon lukio (Kauppakatu 29, 95400 Tornio). Saapumisohje Google Mapsissa: https://goo.gl/maps/ACgMWk1r6YBEjpJm7
Suomen lisäksi Pohjonen-Davvi-Nord -esitys nähdään loka-marraskuun aikana Norjassa ja Ruotsissa: Tärendössä, Luulajassa, Övertorneålla, Karesuandossa ja Storslettissä, huipentuen Tromssaan.
Liput: Lippujen hinta on 30 euroa (300 Ruotsin kruunua, SEK). Alennusliput opiskelijoille ja alle 30-vuotiaille 15 euroa (150 Ruotsin kruunua, SEK). Liput voi ostaa kolmella tavalla:
Kaikkiin esityksiin verkkokaupasta (englanninkielinen) www.tickster.com (huom. maksutapana korttimaksu tai Swish-palvelu, veloitetaan Ruotsin kruunuissa.)
Rovaniemen esitykseen ovelta. Maksutapana kortti tai käteinen. Käteisellä maksaessasi, varaathan tasarahan, kiitos!
Kaikkiin esityksiin puhelimitse numerosta 00 46 978 102 99 (Tornedalsteatern – palvelua suomeksi, in English tai på svenska).
Luvassa on tanssia, musiikkia, teatteria ja kahvia. Suomalaista, norjalaista, saamelaista, ranskalaista, kveeniläistä, tornionlaaksolaista ja joskus ihan liian ruotsalaista. Esityksessä on yhteislaulua, se on sopivan pituinen, siinä käsitellään luonnon hyväksikäyttöä, pimeyttä, valoa ja muuttolintuja. Meillä on myös kivaa. Tulkaa!
Hanketta rahoittavat Pohjoismainen Kulttuuripiste, Pohjoismainen kulttuurirahasto, Ruotsin musiikkivirasto, Kulttuurineuvosto (Ruotsi), Kulttuurineuvosto (Norja), Pohjoiskalotin neuvosto ja Region Norrbotten.
Lavalla: Anton Hennix Raukola Titta Court Atte Hänninen Emma Elliane Oskal Valkeapää Astrid Serine Hoel Isidor Abdelkader Erling Fredriksson
Käsikirjoitus: Jenny Svensson Ohjaus: Ida Løken Valkeapää Musiikki: Erling Fredriksson, Tatu Kantomaa, Isidor Abdelkader ja Mari Boine Koreografia: Titta Court Valot, lavastus ja visuaalinen suunnittelu: Riikka Vuorenmaa Puvut: Lotta Högberg Andersson Ääni- ja valotekniikka: Ola Kostet, Henrik Alakangas Tuottajat: Pia Suonvieri, Mia Fors, Inger Birkelund, Laura Rekilä Projektipäällikkö ja vastuullinen julkaisija: Erling Fredriksson
TIE 6\79-sirkuskiertueen toteuttaa kolme vakiintunutta sirkustoimijaa, Piste Kollektiivi, Hiljaisuus sekä Sirkus Supiainen. Kiertueen tarkoituksena on rikastaa neljän paikkakunnan sirkusalan esitystarjontaa sekä luoda yhdessä kokeneiden ja aloittelevien sirkusammattilaisten kesken hyviä kiertuekäytäntöjä Suomessa. MUIAT on rehellinen nykysirkusteos, jossa naiset saavat olla juuri sellaisia kuin he ovat, eikä heidän ominaisuuksiaan kyseenalaisteta. Teoksessa esiintyvät Kamilla Nisso, Iitu Kivimäki ja Anniina Peltovako. Ihmispyramideja, nuorallatanssia ja akrobatiaa sisältävä esitys kyseenalaistaa vanhanaikaisia sukupuolirooleja ja pyrkii avartamaan katsojien mieltä, huumoria unohtamatta.
Piste Kollektiivin sirkustaiteilija Mika Formusen sooloesitys Hamish nähdään lauantaina 27.8. Sipola11- taidehallissa Rovaniemellä. Esitys alkaa klo 19.00 ja sen kesto on noin 45 piinallista minuuttia. Sipola11-taidehalli on osoitteessa Sipolantie 11 (Rovaniemen Mäntyvaarassa). Esitykseen lipunmyynti on vain ovelta kortilla. Lipuissa on joustava hinnoittelu: Prekaari, työtön, opiskelija, eläkeläinen – lippu 10 €. Normihintainen lippu – 15 €. Kannatuslippu – 20 €. Sipola11-taidehallin esteettömyystiedot täältä. Katsomoon mahtuu 50 henkilöä.
Hamishista sanottua: “En muista koska olisin nauranut näin paljon esityksessä viimeksi”; “Poskiin sattuu ku nauroin niin paljon”. Sirkustaiteilija Mika Formusen sooloesitys Hamish on takuuvarma nauruhermot avaava esitys ja tarjoaa iloa ja naurua alkavaan syksyyn. Hamish on rokkiuransa taakse jättänyt fakiiri, joka on sittemmin siirtynyt vakavamman taiteen pariin. Hänen esityksensä ovat yhtä aikaa tuskaa ja nautintoa, niin kuin fakiirille sopiikin. Tämä omasta mielestään vakavasti otettava taiteilija pääsee aina tavoitteeseensa, vaikka tie on joskus pitkä.
Hamish on sanaton esitys, klovneriaa ja fyysistä komiikkaa, höystettynä fakiiritempuilla. Esityksessä pelataan vähäeleisyydellä ja keskitytään hahmon reaktioihin ja hänen tapaansa selviytyä ongelmista. Esitys kertoo tuskallisesta ongelmien ratkaisusta ja se haastaa nykykatsojan seuraamaan rauhallista toimintaa. Esitys on sanaton, joten se sopii kaikenkielisille.
Piste Kollektiivi tuo kaksi esitystä Rovaniemelle lauantaina 27.8. Lapsille suunnatut sirkusesitys Viima & tanssillinen runoesitys Markalla Laakkosia nähdään Angry Birds -puistossa Rovaniemellä! Viima-esitys alkaa klo 13.00 ja sen kesto on noin 40 minuuttia. Markalla Laakkosia alkaa klo 14.30 ja sen kesto on noin 20 minuuttia. Angry Birds -puisto on osoitteessa Valtakatu 4 (Rovaniemen keskustassa, jokirannassa).
Esityksiin on vapaa pääsy. Esiintyjille voi kuitenkin antaa vapaaehtoisen lahjoituksen Mobile Pay -sovelluksella. Tämän voi tehdä paikan päällä ja tarvittavan puhelinnumeron saa esiintyjiltä. Esitykset ovat osa Piste Kollektiivin Sipola11-taidehallin tapahtumapäiviä.
Viima – Mistäs nyt tuulee? kertoo kahdesta intohimoisesta ja innokkaasta tuulentutkijasta, Vimma ja Vaime, jotka haluavat tallentaa tuulikoneeseensa erilaisia boforeita, tuulia, viimoja ja tuiskuja. Tuulien nappaaminen on haasteellista työtä ja se vaatii tutkijoiden oveluutta, nerokasta yhteistyötä, akrobaattista ketteryyttä sekä pitkiä hermoja ja kärsivällisyyttä. Viima –mistäs nyt tuulee? on 4-10 –vuotiaille suunnattu sirkusta ja fyysistä teatteria sisältävä ulkoesitys. Viima on valittu valtakunnallisen lastenteatterin ideahautomon vuoden 2022 ITU-esitykseksi. Lastenkulttuurikeskuksien ITU-näyttämö on rahoittanut esityksen valmistamisen. Esityksen valmistumista ja esitysten järjestämistä on tukenut myös Taiteen edistämiskeskus.
Markalla Laakkosia pohtii, voisiko noita viivoja olla helpompi tuottaa vihkoihin ja tehtäväkirjoihin jos olen maistanut niitä kehollani, korvillani ja suullani? Tanssivien aakkosten takia, jotta keho voisi olla osa sitä jota äännän. Teos on täynnä aakkosia, erilaisen oppimisen puolesta! Markalla Laakkosia on saanut innoituksensa Heli Laaksosen mainioista Lounais-Suomen murteella kirjoitetuista runoista aakkosista sekä Elina Warstan hurjasta kuvituksesta. Liikkuvia aakkosia viedään sinne missä niihin juuri tutustutaan ja niitä opitaan. Tanssivat interaktiiviset aakkosleikit ja liikepohdinnat tarjoilevat muina muotoina sen mitä me paperilla tuijotamme. Esityksen kohderyhmä on 5-8 -vuotiaat, mutta se ilahduttaa kaikenikäisiä. Esitys on pohjoisen nykytanssin ammattilaisten Rasa Collectiven tuotantoa.