Pohjoismainen monitaiteinen yhteistuotanto Pohjonen-Davvi-Nord vierailee Rovaniemellä ke 26.10. ja Torniossa pe 28.10!

Rovaniemeläinen ammattitaiteilijoiden muodostama Piste Kollektiivi on mukana suuressa yhteispohjoismaisessa tuotannossa Pohjonen-Davvi-Nord. Kyseessä on ainutlaatuinen yhteistyö Tornionlaakson teatterin (Ruotsi), Piste Kollektiivin (Suomi) ja Kvääniteatterin (Norja) välillä. Piste Kollektiivista mukana ovat lavalla ja koreografina tanssitaiteilija Titta Court (Tornio), skenografi, taiteilija Riikka Vuorenmaa (Rovaniemi) ja muusikko Tatu Kantomaa (Rovaniemi).

Minkälainen on POHJONEN? Kuka päättää mikä DAVVI on? Ja missä NORD on? Pohjonen-Davvi-Nord (une expérience magnifique) tutkii henkilökohtaisten tarinoiden, pohjoisten kielikylpyjen, vuonna 1736 tehdyn tutkimusmatkan ja hieman diskonkin avulla ajatusta siitä, missä määrin pohjoinen maisema muokkaa sen asukkaita. Määritteleminen on riskaabelia ja väärissä käsissä määritelmistä tulee hengenvaarallisia. Esityksessä katsomme omia käsiämme ja tutkimme mitä ne pitelevät. Pressua. Kahvikuppia. Ehkä lämpömittaria.

Suomessa esitys nähdään vain kaksi kertaa. Kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus, joten kannattaa ehdottomasti tulla paikalle!

Rovaniemellä esitys on keskiviikkona 26.10. klo 19.00. Esityksen kesto on 1,5 tuntia. Esityspaikka on Saarenkylän nuorisoseuran talo (Napapiirintie 10, 96900 Rovaniemi – kaupungin suunnasta tultaessa iso sininen talo oikealla, urheilukentän jälkeen). Saapumisohje Google Mapsissa: https://goo.gl/maps/pSceSwSPuZq7FeWe6

Rovaniemen lisäksi esitys kiertää Suomessa myös Torniossa perjantaina 28.10. klo 19.00. Esityksen kesto on 1,5 tuntia. Esityspaikka on Tornion yhteislyseon lukio (Kauppakatu 29, 95400 Tornio). Saapumisohje Google Mapsissa: https://goo.gl/maps/ACgMWk1r6YBEjpJm7

Suomen lisäksi Pohjonen-Davvi-Nord -esitys nähdään loka-marraskuun aikana Norjassa ja Ruotsissa: Tärendössä, Luulajassa, Övertorneålla, Karesuandossa ja Storslettissä, huipentuen Tromssaan.

Liput: Lippujen hinta on 30 euroa (300 Ruotsin kruunua, SEK). Alennusliput opiskelijoille ja alle 30-vuotiaille 15 euroa (150 Ruotsin kruunua, SEK). Liput voi ostaa kolmella tavalla:

  • Kaikkiin esityksiin verkkokaupasta (englanninkielinen) www.tickster.com (huom. maksutapana korttimaksu tai Swish-palvelu, veloitetaan Ruotsin kruunuissa.)
  • Rovaniemen esitykseen ovelta. Maksutapana kortti tai käteinen. Käteisellä maksaessasi, varaathan tasarahan, kiitos!
  • Kaikkiin esityksiin puhelimitse numerosta 00 46 978 102 99 (Tornedalsteatern – palvelua suomeksi, in English tai på svenska).

Luvassa on tanssia, musiikkia, teatteria ja kahvia. Suomalaista, norjalaista, saamelaista, ranskalaista, kveeniläistä, tornionlaaksolaista ja joskus ihan liian ruotsalaista. Esityksessä on yhteislaulua, se on sopivan pituinen, siinä käsitellään luonnon hyväksikäyttöä, pimeyttä, valoa ja muuttolintuja. Meillä on myös kivaa. Tulkaa!

Hanketta rahoittavat Pohjoismainen Kulttuuripiste, Pohjoismainen kulttuurirahasto, Ruotsin musiikkivirasto, Kulttuurineuvosto (Ruotsi), Kulttuurineuvosto (Norja), Pohjoiskalotin neuvosto ja Region Norrbotten.

Lavalla:
Anton Hennix Raukola
Titta Court
Atte Hänninen
Emma Elliane Oskal Valkeapää
Astrid Serine Hoel
Isidor Abdelkader
Erling Fredriksson

Käsikirjoitus: Jenny Svensson Ohjaus: Ida Løken Valkeapää Musiikki: Erling Fredriksson, Tatu Kantomaa, Isidor Abdelkader ja Mari Boine Koreografia: Titta Court Valot, lavastus ja visuaalinen suunnittelu: Riikka Vuorenmaa Puvut: Lotta Högberg Andersson Ääni- ja valotekniikka: Ola Kostet, Henrik Alakangas Tuottajat: Pia Suonvieri, Mia Fors, Inger Birkelund, Laura Rekilä Projektipäällikkö ja vastuullinen julkaisija: Erling Fredriksson

Seuraa projektia: Facebook ja Instagram

Lue lissää: www.tornedalsteatern.se