b o d y s c a p e s

liikkuva installaatio yhdelle tanssijalle ja muovipusseille

Koreografi Favela Vera Ortizin ja tanssitaiteilija Titta Courtin kestollinen installaatioteos b o d y s c a p e s johdattelee katsojan maailmaan, jossa esiintyjä katsoo kehollaan

Koreografi Favela Vera Ortizin ja tanssitaiteilija Titta Courtin yhteistyönä syntynyt teos b o d y s c a p e s kestollinen liikkuva installaatio, kolmetuntinen jaettu hetki johon katsoja voi osallistua vapaasti haluamansa ajan. Esitykseen saa saapua, sen äärellä voi viipyä ja sieltä voi poistua omaan tahtiin. Teoksen ensi-ilta oli osa Nokialla järjestettävää ARS 108 – nykytaidenäyttelyä ja festivaalia. Teosta on esitetty myös Helsingissä UrbanApa x Ateneum festivaalilla. 

Esitys koostuu kestollisista fragmenteista, joissa on luettavissa piileviä viittauksia taidehistoriaan. Hahmo liikkuu yleisön keskuudessa kuin luoden nahkaansa uudestaan ja uudestaan. yhdessä hetkessä esiintyjän yllä oleva, muovipusseista rakennettu puvustus näyttäytyy renesanssiajan asuna ja toisessa hetkessä esiintyjä onkin neljällä raajalla liikkuva olento – elukka, alien tai hyönteinen. Näyttävä skenografia elää esityksen ja esiintyjän mukana.

B o d y s c a p e s on kehopoliittinen teos, joka hyödyntää suhdetta ympäristöön, tilaan ja aikaan. Kolmetuntinen liikkuva installaatio kutsuu viettämään aikaa niin teoksen äärellä kuin yhdessä. Katsojat ovat esityksen aikana kuin huomaamattaan osana rauhallista näyttämökuvaa ilman että heitä osallistetaan teokseen muutoin mukaan. 

Espanjalaisen säveltäjän José A. Lugue-Osunan toteuttamaa äänimaailmaa voivat katsojat kuunnella kuulokkeilla omista puhelimistaan. 

Kesto: 3h / Sopimuksen mukaan

Esiintyjä: Titta Court

Äänimaailma: José A. Luque-Osuna

Konsepti ja koreografia: Favela Vera Ortiz & Titta Court

Kuvat, Videon kuvaus ja editointi: Katariina Jumppanen

Tuotanto: Rasa Collective / Piste Kollektiivi

Rahoittajat: Taiteen edistämiskeskus, Koneen säätiö

Teosta voi tilata hyvin erilaisiin tiloihin ja tapahtumiin ja sen kestoa voi muuttaa.